Opleiding Mantelzorgmakelaar

  • Op zoek naar betekenis vol werk
  • Studeren vanuit huis en tegelijk werken aan een beroep
  • Gedurende de opleiding een eigen netwerk in de omgeving opbouwen
  • Zelf mantelzorger, nu de kans om je ervaringen om te zetten in een beroep
  • Trekt jou het ondernemen met een hart voor de mantelzorgers
  • Met aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling
  • Twee keer meelopen bij een ervaren Mantelzorgmakelaar
Gratis en Online Informatiebijeenkomst Mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner
Herken je jezelf in het beeld dat we schetsen? Meld je vrijblijvend aan voor één van onze digitale informatiebijeenkomsten over de opleiding Mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner. Daar kunnen we al je persoonlijke vragen beantwoorden en verder bespreken.

De rol van Mantelzorgmakelaar is cruciaal in Nederland. Het ondersteunen van mantelzorgers is een zware taak, die veel tijd en inzicht vergt in complexe regelgeving. Professionele hulp en menselijke ondersteuning zijn beide erg belangrijk. Als dit iets is waar je interesse in hebt, overweeg dan het beroep van Mantelzorgmakelaar. Deze opleiding wordt grotendeels online gegeven en geeft je de mogelijkheid om meer vanuit huis te werken en te studeren. We hebben het lesmateriaal omgezet in video's, waarin de docent je meeneemt door de verschillende aspecten van het werk als Mantelzorgmakelaar. Vervolgens kun je in kleine groepen je specifieke vragen aan de docent stellen. Ook bieden we begeleiding op afstand bij het maken van casussen en krijg je direct feedback, weer in kleine groepen. Bovendien loop je twee keer mee met een ervaren Mantelzorgmakelaar,
die je laat zien hoe het werk er in de praktijk uitziet.

De voordelen van deze opleiding zijn dat het kleinschalig, persoonlijk, goedkoper, minder tijdrovend is en dat je deels op je eigen moment kunt studeren. Het is een opleiding die inspeelt op de behoeften van deze tijd. Als dit je aanspreekt, klik dan door voor meer informatie, of hoor nog veel meer tijdens onze informatiebijeenkomsten of stuur ons een
e-mail.

Veel Mantelzorgmakelaars werken ook als Cliëntondersteuner, waarbij ze direct de zorgvrager bijstaan, eventueel in overleg met de mantelzorger. Hoewel beide functies veel overlap hebben, hebben ze ook elk hun eigen focus en vereisten voor opleiding en bijscholing.
Een combinatie van beide functies is goed mogelijk, zoals de praktijk laat zien. We bieden twee soorten opleidingen aan: deze online variant tot Mantelzorgmakelaar en een fysieke variant tot Mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner.

Laten we samen tijdens de informatiebijeenkomst kijken welke optie het beste bij jou past!

Nascholingsprogramma
Ben je al Mantelzorgmakelaar en wil je je kennis actueel houden, verdiepen? Bekijk dan hier ons programma met praktische en geaccrediteerde nascholingsbijeenkomsten voor Mantelzorgmakelaars.
Doelgroep
Ontzorgen, ‘empoweren’ en overzicht bieden
In de opleiding Mantelzorgmakelaar leer je mantelzorgers te ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun zorgtaken. Daarnaast kunnen zij een steuntje in de rug gebruiken. Als mantelzorgmakelaar leer je hoe mantelzorgers zoveel mogelijk zelf de regie kunnen behouden over hun persoonlijke situatie. Je ondersteunt hen bij complexe aanvragen voor voorzieningen in de zorg, zoals het persoonsgebonden budget (pgb) en je staat hen bij in het vervolgtraject.

Met hart en hoofd ondernemen
Je hebt bij voorkeur een vooropleiding op hbo-niveau, bent ondernemend en praktisch maar bovenal heb je hart voor mantelzorgers en ben je in staat te verbinden. Complexe vraagstukken kun je vanuit verschillende invalshoeken benaderen.

Veelzijdig beroep
Met deze post-hbo-opleiding kies je voor een eigentijds en veelzijdig beroep. Het is een nieuw vak, dynamisch en mensgericht, dat nooit saai wordt. Als veelzijdige professional leer je laveren in een turbulente omgeving en je leert je comfortabel te bewegen in complexe situaties.

Zoeken