Mantelzorgmakelaar

Let op: Voor deze opleiding kun je een STAP budget aanvragen voor een bijdrage van €1000,- in je studiekosten

De mantelzorgmakelaar is bij uitstek opgeleid om de mantelzorger in Nederland te ondersteunen. Het zorgen voor iemand, die naast aandacht en verzorging ook gebruik kan maken van extra (financiële) regelingen, is een zware taak. Inzicht krijgen in de complexe regelgeving is niet eenvoudig en kost veel tijd. Professionele hulp, maar ook menselijke ondersteuning zijn zaken die de mantelzorger goed kan gebruiken. Is dat iets dat je aanspreekt, overweeg dan het beroep van mantelzorgmakelaar. Veel mantelzorgmakelaars gaan in de praktijk ook aan de slag als onafhankelijk cliëntondersteuner. In die rol sta je direct de zorgvrager bij, eventueel in overleg met de betrokken mantelzorger. Beide functies vertonen veel overlap maar hebben ook elk hun eigen focus. Zo hebben beide beroepen ook een eigen beroepsvereniging en eisen mbt opleiding en bijscholing. Een combinatie is goed mogelijk zo wijst de praktijk uit.

Mantelzorgmakelaar bij PostMDopleidingen
Wij bieden al 15 jaar de opleiding tot Mantelzorgmakelaar aan en hebben in die tijd meer dan 250 mantelzorgmakelaars opgeleid. Wij zijn een broedplaats voor talent op dit gebied. Onze afgestudeerden zijn niet alleen mantelzorgmakelaar, maar ook gewaardeerde docenten binnen en buiten PostMDopleidingen of zijn werkzaam in vele grote en kleine organisaties. Onze verbinding met Hogeschool Rotterdam staat garant voor kwaliteit en vernieuwing, zoals de aandacht voor de ontwikkelingen rond het beroep van de onafhankelijke cliëntondersteuner. We zijn praktisch en persoonlijk, zowel wat betreft de opleiding als de visie op het beroep: het beroep vraagt om betrokken mensen, die slagvaardig de vele vraagstukken van de mantelzorger oppakken, ontrafelen en oplossen. De lessen van onze opleiding Mantelzorgmakelaar worden gegeven op een centraal gelegen leslocatie, direct naast Utrecht Centraal Station en beginnen en eindigen buiten de spitsuren.

Wij bieden twee typen opleidingen aan. Op deze pagina vind je onze reguliere opleiding. Er is ook een variant waar je kiest voor meer voor meer zelfstandigheid, leren op afstand en het werken in kleine groepen. Dit is onze opleiding Mantelzorgmakelaar nieuwe stijl, online en (toch) dichtbij.

Informatiebijeenkomsten
Wil je meer informatie? Bezoek vrijblijvend één van onze informatiebijeenkomsten over de opleiding Mantelzorgmakelaar.

Nascholingsprogramma
Ben je al mantelzorgmakelaar en wil je je kennis actueel houden, verdiepen of meer leren over ondernemerschap? Bekijk dan hier ons programma met praktische en geaccrediteerde nascholingsbijeenkomsten voor mantelzorgmakelaars.

Doelgroep
Ontzorgen, ‘empoweren’ en overzicht bieden
In de opleiding Mantelzorgmakelaar leer je mantelzorgers te ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun zorgtaken. Daarnaast kunnen zij een steuntje in de rug gebruiken. Als mantelzorgmakelaar leer je hoe mantelzorgers zoveel mogelijk zelf de regie kunnen behouden over hun persoonlijke situatie. Je ondersteunt hen bij complexe aanvragen voor voorzieningen in de zorg, zoals het persoonsgebonden budget (pgb) en je staat hen bij in het vervolgtraject.

Ondernemend en verbindend
Je hebt bij voorkeur een vooropleiding op hbo-niveau, bent ondernemend en praktisch maar bovenal heb je hart voor mantelzorgers en ben je in staat te verbinden. Complexe vraagstukken kun je vanuit verschillende invalshoeken benaderen.

Veelzijdig beroep
Met deze post-hbo-opleiding kies je voor een eigentijds en veelzijdig beroep. Het is een nieuw vak, dynamisch en mensgericht, dat nooit saai wordt. Als veelzijdige professional leer je laveren in een turbulente omgeving en je leert je comfortabel te bewegen in complexe situaties.

Zoeken