Opleidingen (op maat) voor mantelzorgmakelaars, managers en teamleiders in de zorg

Een dynamisch veld
Zorginstellingen zien zich geconfronteerd met verplaatsing van de zorg naar de eerste lijn, ziekenhuizen hebben te maken met robotisering in de OK en een enorme groei op de spoedeisende hulp. Patiënten gaan eerder naar huis, of blijven langer thuis, wat een andere manier van communiceren vraagt van en naar zorgverleners toe. Verpleeghuizen maken een groei door en kunnen nauwelijks aan voldoende personeel komen. Veranderingen zijn in de zorg de gewoonste zaak van de wereld. En mantelzorgers hebben daarom vaak behoefte aan ondersteuning in het woud van wet- en regelgeving.

Onze opleidingen maken zorgprofessionals, teamleiders en mantelzorgmakelaars kundig en veerkrachtig en stellen hen in staat de veranderingen in hun werkveld te helpen verwezenlijken. Bekijk hieronder de opleidingen uit ons open aanbod en schrijf je direct in. Of lees hoe we jouw organisatie op maat van dienst kunnen zijn.

Open Aanbod

Mantelzorgmakelaar
Als mantelzorgmakelaar ondersteun je mantelzorgers bij complexe aanvragen voor voorzieningen in de zorg, zoals het persoonsgebonden budget (pgb). Je leert de mantelzorger ontzorgen, zodat zij zich kunnen richten op de zorg van hun naasten.
Image
Teamleider in zorg en welzijn
Ben je teamleider, zorgmanager, afdelingshoofd of heb je een andere middenmanagementpositie in de zorg of welzijn? Wij bieden een compacte opleiding die zich richt op alle aspecten van (persoonlijk) leiderschap die jou in 20 bijeenkomsten de kennis, inzichten, en vaardigheden biedt om een afdeling effectief aan te sturen.
Image
Mantelzorgmakelaar online
Naast de opleiding van 17 dagen in Utrecht en Breda bieden we nu ook een opleiding aan, die deelnemers de mogelijkheid biedt om meer van uit huis te werken en te studeren. Dezelfde inhoud bieden we nu anders aan.
Image
Professionals in the lead
Ben jij die professional in the lead, die de zorg er morgen anders doet uitzien dan vandaag? Het zorglandschap is drastisch aan het veranderen. Slimme oplossingen moeten gevonden worden voor grote uitdagingen.
Image
Bedrijfskunde voor Teamleider in zorg en welzijn
Bedrijfskunde voor teamleiders in zorg en welzijn is een nieuwe opleiding, die inspeelt op de behoefte om meer bedrijfsmatig te gaan kijken en handelen in de zorg. Het analyseren van bedrijfsprocessen en het sturen van die processen op basis van de beschikbare informatie in de organisatie zijn noodzakelijke instrumenten voor de teamleider in deze tijd.
Image

Zoeken