Voortrekkers nemen hun teams mee in innovatie in de zorg

Op 8 februari 2024 hebben we feestelijk de opleiding Professionals in the lead afgerond in Capelle aan den IJssel. Sinds 3 jaar bieden wij deze opleiding aan en dit was onze 3de groep.


thumbnail IMG 5033

Op de laatste lesdag van de opleiding hebben de 11 deelnemers vanuit het Groene Hart Ziekenhuis en Medisch Centrum Haaglanden hun presentaties voor belangstellenden en managers laten zien. Zij toonden dat zij ware professionals zijn, die het voortouw nemen op de afdeling. De ene helft van de groep liet allerlei innovaties zien zoals een nieuw triage systeem op de oogpoli en het belang van verpleegkundig specialisten in de organisatie ter ontlasting van medisch specialisten. Dit ter verbetering van de zorg en logistieke verbetering als het gaat om het tegengaan van verspilling van medicijnen. Met als resultaat duizenden euro’s besparing! De vernieuwing van het proces van de overdracht van het ziekenhuis naar verpleeghuizen en/of de thuissituatie, zodat de kans op heropnames teruggebracht is. De andere helft van de groep professionals heeft zich vooral beziggehouden met het thema binden en boeien en het verbeteren van de kwaliteit van de teams.

thumbnail IMG 5043thumbnail IMG 5047

Met deze presentaties sloten zij een zevendaagse intensieve periode af, waarin de deelnemers in de evaluatie lovend waren over de opleiding. Ook belangstellend naar de inhoud van de opleiding, kijk dan bij Professionals in the lead op onze site of neem vrijblijvend contact met de cursusleider van deze opleiding: Wim Post

thumbnail IMG 5110

Zoeken