Mini-Symposium Mantelzorgmakelaar juli 2020

De opleiding tot Mantelzorgmakelaar wordt bij PostMDopleidingen afgesloten met een mini symposium dat door de cursisten zelf georganiseerd wordt. Tijdens dit symposium leveren de cursisten een bijdrage aan het professionaliseren van het beroep Mantelzorgmakelaar.

foto klas mzm sept 2019Met onder andere de netwerkgesprekken die gevoerd worden gedurende de opleiding voeren de cursisten een werkveldoriëntatie uit naar actuele onderwerpen, zoeken naar interessante sprekers, nodigen deze uit en nemen de organisatie van het mini symposium ter hand.

De groep welke in juli 2020 afgestudeerd is kreeg aan het einde van de opleiding te maken met een andere situatie dan normaal. Het Corona virus sloeg om zich heen en fysieke afspraken werden lastig tot onmogelijk. Zij hebben de koppen bij elkaar gestoken en wisten met creativiteit toch te komen tot een zeer waardevolle invulling voor hun symposium. Met als onderwerpen de mantelzorger met een niet-westerse achtergrond en innovatieve hulpmiddelen ter ondersteuning van de mantelzorger.

Samen hebben ze ondanks de Corona beperkingen een interessant en waardevol mini-symposium weg weten te zetten.

Bekijk het interview met Habiba Chrifi-Hammoudi, Mantelzorgconsulent bij U Centraal, over de invloed van cultuur bij Mantelzorgondersteuning en de video over ondersteuning van Turkse mantelzorgers

Zoeken