Topmanagers van de toekomst

Diploma-uitreiking Bedrijfskunde 9 juli 2019

Allemaal hadden ze hun eigen reden om voor de eenjarige opleiding Bedrijfskunde te kiezen. Persoonlijke ontwikkeling, managementambities, of willen begrijpen hoe je een afdeling financieel gezond houdt. Maar sinds de eerste dinsdagavond waarop ze samenkwamen in het leslokaal, staan de neuzen dezelfde kant op. ‘Ik heb geleerd de wereld vanaf de maan te bekijken.’

Focus houdenPostMD 090719 19
Die stip op de horizon in het oog houden: het klinkt zo logisch. Maar een gefocuste houding is een van de belangrijkste eigenschappen van een goede leider. Shiva, manager bedrijfsvoering bij ggz-specialist Antes: “Ik herhaal het nu ook iedere dag op de afdeling. Met z’n allen moeten we dezelfde kant op, we gaan de juiste zorg voor onze patiënten leveren.” Shiva is ook blij met de praktische kennis die ze opdeed over het runnen van een afdeling: “Als verpleegkundige heb ik niet geleerd hoe ik een begroting opstel, maar in mijn werk als manager wordt dat wel van mij verwacht. Dankzij de opleiding Bedrijfskunde, weet ik nu hoe ik dat moet aanpakken.”

Shiva’s studiegenoot Archana neemt een bijzondere gast mee naar de diploma-uitreiking: haar baby van een paar maanden oud. Archana: “Dat ik tijdens de opleiding zwanger werd, maakte het wel een uitdaging om hem af te ronden, maar het is gelukt! Het belangrijkste wat ik op de opleiding heb geleerd, is de wereld vanaf de maan te bekijken. Je mag je doel niet uit het oog verliezen en op de opleiding kreeg ik de kans om bij dat doel stil te staan.”

PostMD 090719 8Directeursfunctie
Deelnemers leren ook veel van elkaar, juist doordat ze uit verschillende branches komen. De zorg, techniek en de Rotterdamse haven zijn goed vertegenwoordigd. Jarno werkt bij aannemersbedrijf A. de Reus: “Mijn leidinggevende zei dat ik het in me had om op managementniveau te gaan werken. Op deze opleiding leer ik wat er nodig is om die overstap te maken, zoals beleid, een visie en strategie ontwikkelen.”

Ook Valentijn heeft de ambitie om hogerop te komen. “Ik ben twee jaar geleden afgestudeerd op hbo-rechten. Nu weet ik alles van recht, maar niet genoeg van bedrijfsprocessen om directeur te worden. Deze opleiding heeft me daarop voorbereid. Je komt hier niet weg met half werk. Ik heb gisteren mijn laatste herkansing ingeleverd en ben blij dat ik hier vandaag mijn diploma mag ophalen.”

Volgend jaar ook een diploma Bedrijfskunde op zak hebben? De volgende groep begint in september 2019 aan de opleiding. Er zijn nog plaatsen vrij. Lees hier alles over de opleiding en schrijf je in.

PostMD 090719 3PostMD 090719 17

Zoeken