Anneke Boerma

AnnekeBoermaDocent bij de opleiding Mantelzorgmakelaar

Welke onderdelen verzorg je binnen de opleiding Mantelzorgmakelaar?
Ik verzorg de onderdelen Intake, Casuïstiek, Plan van aanpak, Complexe casuïstiek en Integrale toetsing. Verder help ik indien nodig bij Ondersteuningsnetwerk en bij het organiseren van het symposium waarmee iedere opleiding wordt afgesloten.

Waar heb je ervaring opgedaan?
In het ziekenhuis en in de thuiszorg. Ik heb als wijkverpleegkundige gewerkt en voor de bereikbaarheidsdienst in de thuiszorg. Binnen de thuiszorg heb ik zowel aan het bed gestaan als organisatorisch werk verricht, in het ziekenhuis werkte ik als verpleegkundige. Nu werk ik als indicatiesteller thuiszorg in Den Bosch (waarvoor ik veel huisbezoeken afleg en gesprekken voer) en ben ik mantelzorgmakelaar bij dezelfde thuiszorgorganisatie. Ook werk ik als zelfstandig mantelzorgmakelaar. Sinds vorig jaar ben ik zelf afgestudeerd aan de opleiding.

Kun je nog iets meer vertellen over jezelf?
Dit jaar ben ik 50 jaar jong geworden :) Geboren in Gelderland, getogen in Brabant. Ik heb een gezin met een lieve man en vier ontzettend leuke, studerende kinderen. Ik werk sinds mijn 18e in de zorg en heb daarnaast veel vrijwilligerswerk gedaan: gespreksgroepen voor jongeren geleid, vrouwendagen georganiseerd, bij de voedselbank gewerkt en een aantal jaren in de Adviesraad Wmo en jeugd gezeten. Elke 8 weken organiseer ik een kluszaterdag voor mensen die door omstandigheden zelf een klus in of om het huis niet kunnen oppakken. Hierdoor heb ik veel contact in mijn woonplaats met hulpverleners, welzijnswerkers en vrijwilligersorganisaties. Superleuk en nuttig om te doen. Verder ben ik zelf mantelzorger. Ik hou van zeilen, skiën en wandelen en ik fiets 3x per week naar mijn werk in Den Bosch in mijn QUEST, een overdekte ligfiets.

Zoeken