Alida Vreden

AlidaVredenDocent bij diverse incompany trajecten

Welke onderdelen verzorg je binnen onze opleidingen?‘
Ik verzorg de training Innovatie van Zorg en Kwaliteitsverbetering voor deelnemers uit het Haaglanden Medisch Centrum en het Groene Hart Ziekenhuis. Ook begeleid ik verpleegkundigen uit het Maasstad ziekenhuis en het Ikazia ziekenhuis van mbo naar hbo-niveau met lessen over kwaliteit en klinisch redeneren, en door het begeleiden van gesprekken in de praktijk.

’In welke branches ben je werkzaam of werkzaam geweest?‘
Ik ben zelfstandig ondernemer. Met mijn bedrijf Cyrus Company richt ik mij vooral op de ontwikkeling van mensen. Ik heb sociologie gestudeerd en in 1994 heb ik mijn hbo-V afgerond. Daarna heb ik als verpleegkundige gewerkt en ruim vijftien jaar leiding gegeven in de gezondheidszorg, onder andere aan kraamverzorgenden in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Ook heb ik twee jaar als docent Verpleegkunde bij Hogeschool Rotterdam gewerkt. Door mijn werkervaring als docent kan ik mijn passie voor onderwijs, zorg en ondernemerschap goed combineren.

’Kun je nog iets meer over jezelf vertellen?‘
Naast mijn docentschap ben ik actief op het gebied van ondernemerschap. Ik zit bijvoorbeeld in het College van Bestuur van Adminbedrijf.nl, een samenwerkingsvorm tussen het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Adminbedrijf.nl stimuleert innovatieve en flexibele opleidingstrajecten voor studenten. En als regiocoördinator van het project ZomerOndernemer zorg ik er met twee vaste trainers, onze sponsoren, partners en zakenvrienden voor dat jongeren in de zomervakantie een eigen bedrijf kunnen starten.In alle activiteiten die ik verricht, is de volgende slogan mijn drijfveer: “life is a journey and only you hold the map”. Ik kom tijdens mijn trainingen regelmatig mensen tegen die zoekende zijn en twijfelen of de betreffende opleiding de juiste route is. Ik geloof dat ieder individu de kracht en mogelijkheden heeft om zijn of haar eigen route te bepalen. Welke richting je leven ook uitgaat, uiteindelijk ben jij degene die beslist.’

Zoeken